top of page
  • Foto van schrijverIngrid Broeren

Fashion inspiration

Bixie , mixie cut, mullet, wolf cut, liquid hair, WISPY BANGS en heel veel verschillende bobs!


BOBS: gaan nooit "uit. Enerzijds zien we een terugkeer van lang haar, anderzijds is het bobkapsel hotter dan ooit. Maar we spelen niet alleen met haarlengtes: de comeback van jaren ’90 laagjes maakt de haartrends voor 2024 spannender dan ooit. Voeg daar de rage rond de pony aan toe en de chaos is compleet :-) Wat moet je kiezen?Laten we de haartrends voor 2024 rond de bob- en lobkapsels eens onder de loep nemen. Alleen al over die halflange haarlengte valt zoveel te zeggen! Wist jij bijvoorbeeld dat de celebs en sterren in Amerika de afgelopen tijd massaal overstapten naar een bobkapsel.

Toonaangevend is natuurlijk Billie Eilish die we de afgelopen maanden met de meeste hotte en sterk gelaagde bobkapsels zagen die ze dan ook nog eens statement haarkleuren (hoogblond of gitzwart) meegeeft. Kortom, er zijn op dit moment zoveel verschillende bobkapsels waar je je aan kunt wagen! Ik zet een paar populaire halflange haarsnitten (bob- en lobkapsels) voor je op een rijtje.

Heb je nooit een bobkapsel gehad, dan zou je kunnen beginnen met een halflang kapsel met een A-lijn waarbij het haar aan de voorkant dus wat langer is dan aan de achterkant. Dit kapsel is fris en jong en laat zich gemakkelijk stylen en dragen.

Ook het rechte bob- of lobkapsel laat zich heel gemakkelijk dragen en stylen. Voor een up-to-date look ga je voor een bobje net onder je kaak, maar vind je die stap te groot begin dan met een lobkapsel waarbij je haar net op of boven je schouders reikt.


Jane Birkin pony’s in 2024 een grote haartrend!

Houd jij van die French Girl look, van de Parisienne look? De Jane Birkin pony is een comeback als populaire haartrend voor 2024 aan het maken!

Natuurlijk gaat er wel weer een moderne kwinkslag overheen. De Jane Birkin pony’s voor 2024 zijn flirterig en, zoals dat tegenwoordig heet, eyelash-skimming. Met andere woorden: ze zijn zo lang dat ze je oogwimpers aaien. Verder hebben ze zachte lijnen en zijn ze niet al te vol. De Birkin pony past bij de wat langere haarlengtes, is stijlvol en low maintenance.

We hebben er al verschillende celebs en influencers mee gespot. Legendarisch is de cover van de Britse Vogue van augustus 2021 waarop Margot Robbie met een jaren ’70 kapsel inclusief pony te bewonderen is. Om maar te zeggen, dit soort pony’s zijn nooit uit beeld geweest, maar zoals gezegd gaat deze haartrend in 2024 weer reuze populair worden.

Andere schoolvoorbeelden van it-girls met een Birkin pony zijn het Franse model Louise Follain en de Parijse Mara Lafontan. Vooral Lafontan is al jarenlang een inspiratiebron voor iedereen die zich aan Birkin bangs waagt

Airy bob kapsel

Houd je wel van een gewaagd kapsel, ga dan voor de grote winnaar van het moment: de airy bob. Dit kapsel, geïnspireerd door de jaren ’70 bob kapsels, is één en al volume met speelse, flatterende lagen en een grote zwierige lok rond je gezicht. Het is superstylish, echt een blikvanger.

French-girl bob kapsel

Heeft je haar natuurlijke slag of beweging, dan is de French girl-bob jouw ding. Strikt gezien is dit een vrij kort bobkapsel (ijkpunt is de hoogte van je mond) dat met een rechte pony tot net op de wenkbrauwen wordt gedrag. (think: Amélie uit ‘ Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain’) zijn de ‘grown out’-versies van dit kapsel superpopulair (dus wat langere haarlengtes).
Tucked bob kapsel

Het tucked bob kapsel houdt het midden tussen een jaren ’90 boben een French-girl bob kapsel. Geestelijke vader van dit inmiddels waanzinnig populaire bobkapsel is top hairstylist James Earnshaw. Deze bob heeft zachte lijnen en lange lagen die je gezicht omlijsten. Kom je van een pony die is uitgegroeid dan ben je op de goede weg want kenmerkend voor de tucked bob zijn de wat kortere lagen rond het gezicht die doen denken aan een heel lange gordijntjespony. Die lagen vallen zwoel over je gezicht maar de punten zijn naar achteren gestyled. Ze zijn net lang genoeg om ze ook achter je oren te dragen (‘to tuck behind your ears‘ – en hiermee valt het kwartje!).

Rond bobkapsel met ronde pony

Een ander opvallend bobkapsel dat misschien niet voor iedereen is weggelegd, is de ronde bob- of lob met ronde pony! Die ronde pony kan mooi overlopen in de recht van het kapsel of aan weerszijden van je gezicht een opvallend lengtecontrast vertonen. Mijn absolute favo beetje 70ties maar ook 90ties!!!


Namen interesseren me niet zoveel, mijn drang naar wat mooi bij jou is wel!

Mijn BESTIES qua bobs, still nice!Comments


bottom of page