top of page
  • Foto van schrijverIngrid Broeren

Meet my Talent


‘In diploma’s geloof ik niet’

‘Ongeveer twee jaar geleden ben ik gestopt met Switch Kappers in Boxtel. Ik wil niet meer werken met zweet op mijn bovenlip. Nu ontvang ik als haar- en make-upstylist klanten in mijn salon aan huis. Samen met artdirector Maaike Jähne heb ik een concept bedacht. We hebben nagedacht over ‘wanneer ben je nu eigenlijk mooi?’ en ‘hoe kan ik de tijd zo veel mogelijk loslaten?’, want hoe kan een creatief persoon een creatie maken op tijd? Dan wordt het een kunstje. Alles waar ik goed in ben, heb ik omarmd. Zo ben ik op mijn best. Mooi haar en of make up werken, maken en mensen in hun kracht zetten daar krijg ik energie van. Vroeger had ik regelmatig hoofdpijn als ik thuiskwam, nu nooit meer.

Ik heb oog voor talent op mijn vakgebied. Het liefst bouw ik een taak om iemand heen. Ik had een duidelijk concept voor mijn salon voor ogen en daarbinnen wilde ik mijn medewerkers laten groeien. Door dingen te doen waar je goed in bent en die bij je passen, kun je jezelf ontwikkelen. Voor mij betekende dat het opzetten en ontwikkelen van Switch.Experimenteren Vroeger was ik verlegen. Een muurbloempje. Op de middelbare school had ik wel creatieve ideeën maar durfde ik er nog niks mee te doen. Op de kappersschool ben ik opgebloeid. Mijn klasgenoten deden precies wat er werd gezegd. Ik durfde te experimenteren en mijn eigen stijl te ontwikkelen, want ik heb ook iets rebels in mij en heb een aversie tegen autoriteit.

Toen mijn vader mij wees op een mooi pandje in Boxtel besloot ik daar een eigen salon te beginnen. Zonder bedrijfsplan ben ik gestart. Supergemotiveerd: als ik ergens voor ga, kan ik me er helemaal in verliezen. Puur op gevoel en op mijn eigen manier. In diploma’s geloof ik niet. Ik probeerde mijn medewerkers taken te geven die bij hun denkstijl en persoonlijkheid pasten. Een creatief persoon stimuleerde ik om zich op creatief vlak nog verder te ontwikkelen en iemand die houdt van structuren en regels liet ik ook plannen. Al werd mijn visie niet altijd begrepen omdat mijn medewerker elkaars kwaliteit niet altijd zagen. Wat ik lastig vond: iedereen heeft zijn leerstijl en vooral leertijd. Iedereen moet zijn eigen ervaringen opdoen en daarvan leren.


Openbaring

De salon liep goed. Ik had een team met meer dan tien kappers. De combinatie van zakelijke beslissingen nemen én in verbinding blijven met mijn team vond ik ingewikkeld. Mijn grenzen aangeven, daar ben ik niet zo goed in. Ik heb me altijd ontwikkeld: ik heb alle kappersdiploma’s en heb me ook verdiept in de bedrijfsmatige kant van het vak. Wat voor klanten heeft Switch en hoe stem je de behandelingen af op die klanten? Heel belangrijk maar het gevaar is wel dat het een kunstje wordt.


Persoonlijke ontwikkeling vind ik ook interessant. Bij een training met het hele team werd duidelijk dat er zoveel verschillende denkstijlen zijn.

Een openbaring. Dat verklaart ook hoe lastig het is om al die diverse persoonlijkheden in een team te verenigen. Ik probeer om de kwaliteiten van anderen te zien. Elkaar aanvullen, maakt je als team sterker.

Klanten noemen mij vaak inspirerend. Ze kiezen voor mij omdat ze mij vertrouwen. Ik neem de tijd om een band met hen op te bouwen. Dat doe ik door fashion en de persoonlijkheid van mijn klant te vertalen naar haarstyling en make-up. Zo ontstaat er een unieke look. Met mijn nieuwe bedrijf zet ik in op: omarm je imperfectie want dat maakt jou uniek. Iemand is mooi als diegene zichzelf is.


Een rimpel meer of minder vind ik minder van belang.

Ik haal de sterke punten bij mijn klanten naar voren en probeer zo hun authenticiteit naar boven te toveren.’Quote: ‘Omarm je imperfectie want dat maakt je uniek’

Wie is Ingrid? Talent: Fashion vertalen naar JOUW unieke stijl, door middel van haar en make-up.

Waar ben je bang voor? Mezelf verliezen.

Waar word je boos om? Mensen die te vroeg komen. Vréselijk.

Eet graag? Alles met een bite.

Ontspant door? In bad liggen. Urenlang met de iPad of een magazine.

Mooiste plek waar je ooit bent geweest? Binnen in mezelf.

Mooiste herinnering? Bruidsmeisje zijn en mijn eigen schoentjes uitzoeken.

Wie knipt jouw haar? Ik knip het altijd zelf. Van een echt kapsel houd ik niet, meer van geboetseerd haar. Dat is geen techniek, meer een soort ‘eigenheid’.

Favoriete app? Pinterest: Vogue Runway. Instagram Stories: Floor Kleyne, Stijn van Leest, Celine Charlotte.

Favoriete serie? Outlander, White Lines.

Favoriete winkel? In Boxtel: Lidl en Diaan, Buiten Boxtel: Yoth/Het & Heads/ Nenas/ Sonar

Favoriete magazine? Twee keer per jaar koop ik bij boekhandel Adr. Heinen in Den Bosch een enorme stapel fashion magazines zoals Love Magazine.

Als jouw leven wordt verfilmd wie mag dan de hoofdrol spelen? Haarstylist Floor Kleyne, zo’n inspirerende persoonlijkheid.

Tip van Ingrid: Kom uit je comfortzone en omarm je imperfectie, dat maakt JOU uniek!

Meer weten over Ingrid? Kijk op: https://www.offthegrid-looks.com/

bottom of page