top of page
  • Foto van schrijverIngrid Broeren

Wenkbrauw trends

Wenkbrauwen staan al jaren enorm in de picture. Welke wenkbrauwtrends kunnen we voor winter 2021 2022 verwachten? Vol, natuurlijk en fluffy.

Laten we beginnen met het eerste sleutelwoord: vol. Net zoals je hoofdhaar worden ook je wenkbrauwen in de loop van de tijd dunner. De haartjes worden harder, soms ook langer en wilder, en ze kunnen grijs kleuren. Kortom, ook je wenkbrauwen verouderen. Als je in het verleden ook nog eens vrolijk hebt meegedaan met de wenkbrauw trends van toen dan heb je vast ook veel geëpileerd en haartjes weggehaald die nooit meer teruggekomen zijn. En dan is daar nu weer de trend van volle wenkbrauwen.Vandaag de dag zijn de wenkbrauwtrends grillig. In de vorige eeuw zat er een zekere lijn in; je zag de ene wenkbrauwvorm langzaam overgaan in de ander. Nu is dat wel anders. In het tijdperk van internet en fast fashion volgen de trends elkaar razendsnel op en springen we van de hak op de tak. Nu eens dicteren de wenkbrauwtrends dunne wenkbrauwen, dan weer vol, dan weer natuurlijk. Het is bijna niet bij te houden. Bovendien verschillen de trends onderling sterk. De wenkbrauwen backstage bij de modeshows bijvoorbeeld zijn vaak veel natuurlijker dan de zogenaamde Instagram-brows.


De wenkbrauwentrends voor herfst winter 2021 dicteren natuurlijke en volle wenkbrauwen. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat betekent ‘natuurlijk’? Gewoon alles laten staan? En wat als je van jezelf geen volle wenkbrauwen (meer) hebt? Moet je er dan maar overheen gaan met je wenkbrauwpotlood? Het antwoord is tweemaal ‘Nee’. Nooit moet je zomaar de trends op jezelf loslaten. Het allerbelangrijkste is dat je kijkt wat bij jou past.

Mijn dochter Noa is expert als het gaat om jou de juiste look te geven! Zij opende onlangs haar FRIS BROW BAR laat je adviseren wat mooi bij JOU is!!


Als je jong bent, wil je misschien de wenkbrauwtrends op de voet volgen en experimenteer je met vormen en moderne technieken als microblading. Maar naar mate de jaren verstrijken, heb je meer baat bij een vrije klassieke basisvorm die je al naar gelang de ontwikkelingen in de wenkbrauwtrends hier en daar eventjes licht bijschaaft. Het is in ieder geval altijd goed op de hoogte te zijn van de allernieuwste wenkbrauwtrends. Niemand wil er ouderwets bijlopen! Die trends interpreteer je vervolgens op een zodanige manier dat je wenkbrauwen een eigentijdse vorm hebben die het beste bij jou past, al dan niet met trendy twist.


Die trendy twist zit ‘m zoals altijd in de details. Zo zien we in de wenkbrauwtrends voor 2021 steeds vaker langere wenkbrauwen die niet al te ver uit elkaar staan. Wil je je wenkbrauwen up-to-date houden, haal dan dus niet teveel haartjes bij de binnenste wenkbrauwhoeken weg. Laat je adviseren en laat het liever aan de expert over!
‘Mooie wenkbrauwen blijft iets wat iedereen wil. Wenkbrauwen, volle wenkbrauwen – denk aan het Brooke Shields effect – worden geassocieerd met jeugdigheid. ‘Vol’ en ‘natuurlijk’ zijn de keywoorden. De huidige trend wil dat je de plekjes invult waar iets mist. Je zet de puntjes op de i. Een andere trend is: omhoog geborstelde wenkbrauwen. Ik noem dat ‘happy brows‘. Het klinkt misschien onzinnig, maar omhoog borstelen maakt een enorm verschil. Bij sommige mensen kan dat optisch gezien echt als een soort eye lift werken.

‘Vroeger gebruikte je één enkel product om je wenkbrauwen op te maken: een potloodje of een powder. Nu zie je dat we meerdere producten en technieken naast elkaar gebruiken om, wat heet, een ‘fluffy eyebrow‘ te maken. Dat zijn wenkbrauwen die vol, natuurlijk en volumineus zijn.
Essential Make up heeft een paar kanjers van producten om je wenkies awesome te maken!

Links onderaan hebben we het Paint Eyebrow Pencil: het niet-slijpen wenkbrauw potlood blijft goed zitten bij elke temperatuur en geeft de tekendikte van echt haar. Bevat natuurlijke vitamine E en C , op basis van wax en is vrij van minerale olie, paraffine vrij, vrij van siliconen D4, D5 en D6. Prijs: € 20,50. In 3 tinten. Long lasting, waterproof, parabenen vrij, optomologisch en dermatologisch getest.


In het midden Paint Brow Liner: De eyeliner voor een intense, grafische, long lasting look. Op 2 manieren te gebruiken: 1. Aanbrengen met het kwastje en gelijk uitborstelen voor een natuurlijk effect. 2. Aanbrengen in ‘stroke’ techniek en laten drogen voor een grafisch effect. Prijs: 20,50. In 3 tinten. 12 hr. stay, water-resistent, snel drogend & smudge proof. Parfum en parabenen vrij. Schudden voor gebruik.

Links de Dream Eyebrow Kit, een musthave wenkbrauwdoosje voor onderweg voor perfect vormgegeven wenkbrauwen.

De wenkbrauwpoeder bestaat uit een mix van geselecteerde mica poeders voor een zijdezacht gevoel en een mix van esters die de houdbaarheid versterken van de poeders en voorkomen afgeven.

De wenkbrauw wax bestaat uit een mix van natuurlijke en synthetische waxen voor zachtheid en bescherming door anti oxidanten. Prijs: €29,50.

Gebruik de poeder, met het bijgevoegde kwastje, of kies de ideale Essential brush nr. 16 om de wenkbrauwen een natuurlijke vorm te geven of mix de poeder met de beschermende wax voor een duidelijker impact en grafische look. Een pincet en vergrotende spiegel maken deze kit compleet.


De finishing touch is de Still Eyebrowgel

Die zorgt ervoor dat je wenkbrauwhaartjes mooi omhoog staan. Hierdoor krijg je dat fluffy effect. Je wenkbrauwen krijgen een mooi volume. Een transparante wenkbrauwgel verwijdert meteen ook het overtollig product dat je hebt gebruikt om ontbrekende haartjes bij te tekenen waardoor het er natuurlijker uitziet. Tegelijkertijd legt zo’n fiber gel voor een coating waardoor je wenkbrauwen volume krijgen. Je hebt direct alles in één: volume, kleur én een mooie vorm. Dat is de definitie van een fluffy brow. Supernatuurlijk.

Een onderzoek heeft uitgewezen dat jongere mensen meer contrast in hun gezicht hebben. Hun lippen zijn roder en hun wenkbrauwen donkerder. Weinig contrast in je gezicht maakt oud. Een wenkbrauwverfje kan wonderen doen.


Comments


bottom of page