top of page
  • Foto van schrijverIngrid Broeren

Fashion inspiration

Het is bijna niet meer bij te houden. In 2024 zien zoveel nieuwe kapsels het licht. Ga jij voor de MIXIE, PIXIE, BIXIE, (mijn favo) of de wolf cut, festival lang haar, MULLET en heel veel pony's waaronder de "wispy bang"!

Alles draait om persoonlijkheid en pit. Korte en halflange kapsels hebben een unieke, sterke uitstraling.


Ik ben zelf niet zo van al die mooie benamingen, ik hou er juist van om die verschillende looks door elkaar te mixen tot het een hoofd wordt wat UNIEK is bij JOU! wat JOU persoonlijkheid en uniekheid geeft!

Mijn favorieten op een rijtje zodat jij door de bomen het bos ziet!

Je zou ook kunnen zeggen dat de mixie – om het nog ingewikkelder te maken – een soort bixie met korte mullet is. Pardon, wat een bixie dan wel moge zijn? Bixie staat voor bob pixie ofwel een pixie kapsel dat net even wat langer is dan de klassieke pixie cut. Met nu een drang naar de 90Ties, lekker grunge!


Mixies en bixies zijn zowel geschikt voor krullend en steil haar. Hiermee stuiten we op een andere belangrijke haartrend: respecteer je haartextuur. Heb je krullen, vecht er dan niet tegen zoals we dat vroeger wel deden, maar accentueer de natuurlijke bewegingen in je haar. In dat geval ga je dus voor pixie curls :-)

PONYS

Pony’s, fringes, bangs, hoe je ze ook wilt noemen, ze geven je kapsel flair mee. De haartrends van dit jaar staan in het teken van doorleefde en gewild slordige texturen en voor de pony’s is dat niet anders. Een pony laten knippen is de klassieke manier om elk kapsel, ongeacht de lengte, een up-to-date look mee te geven. Een pony is bovendien perfect voor het omlijsten van het gezicht en het (ver)leggen van accenten. Houd je pony dit jaar wat langer zodat je die ultieme sexy Kate Moss-achtige look krijgt.Wispy bangs? Zegt jou het wat? Mij zei het dus helemaal niets, totdat ik ging vertalen. Wispy bangs staat voor piekerige pony’s. En dat is precies één van de nieuwste haartrends voor 2024. Al is ‘nieuw’ een groot woord, want door de jaren heen hebben je deze piekerige pony al wel gezien, maar toen had-ie simpelweg nog geen naam.

Verder zijn wispy bangs doorgaans niet vol maar – juist ja – piekerig. Het zijn eerder piekjes en plukjes dan een echt haargordijn dat over je voorhoofd valt. Vaak schemert je voorhoofd dan ook door de wispy pony heen.


MULLET

De mullet (het gehate haarmatje) duikt elke 10 à 15 jaar weer op, maar slaat nooit aan. Dit seizoen is anders! De pandemische doom & gloommood is de perfecte voedingsbodem voor de moderne mullet. Het is een trend die korte metten met alle ellende maakt. Super edgy en anders. De moderne mullet is een hybride van de mullet en het shag-kapsel. Minder agressief en meer doorleefd, sexy en textured. Deze haarsnit vereist minder styling en is perfect voor wie op zoek is naar de nieuwe bedhead look (want die komt ook weer in de mode). Deze snit kan op maat worden gemaakt voor elke gezichtsvorm en haartextuur, maar werkt het beste in haar met een natuurlijke slag.


70 lange lokken

Nu boho/festivalhaar en jaren ’70 snitten moderne klassiekers zijn geworden, wordt de zogenaamde Rachel snit (Rachel uit Friendsnatuurlijk) iets langer, een beetje zachter, minder zwaar en gepolijst. Laat je inspireren door de iconische Brigitte Bardot die dit kapsel undone droeg door het alleen van voren een heel klein beetje in laagjes te laten knippen.

Houd je van lang haar dan kun je je coupe moderniseren met laagjes. Vooral onzichtbare laagjes zijn dit jaar een hit. Een schouderlang kapsel wordt opeens up-to-date met een pony. Ben je een voorzichtig type dan kan dat een gordijntjespony zijn, of bottleneck bangs die momenteel de trend zijn. Deze pony is korter in het midden, maakt een boogje bij je ogen (als de hals van een fles) en wordt langer richting je jukbeenderen. Net zoals de gordijntjespony is dit een ‘veilige’ fringe die snel uitgroeit. Wil je echt eens uit de band springen, experimenteer dan eens met baby bangs of een rafelige pony.


Instinctive cutting’ en ‘frosting’

In geval van ‘instinctive cutting‘ wordt er niet gestreefd naar een specifieke hair cut, maar al knippende ontstaat het idee voor het nieuwe kapsel waarbij persoonlijkheid, haartextuur, levensstijl en de vorm van het gezicht van de persoon in de kappersstoel de hair stylist de weg wijzen. Tijdens het knippen pas ik je kapsel ook aan aan de manier waarop het op de nieuwe haarsnit reageert.

Nou ja... Dit is hoe ik het altijd doe!! Op mijn gevoel, ook daar hebben ze nu een mooi woord voor!!


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page